×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з ID: 45
Вівторок, 12 січня 2021 09:32

Підсумки першого дня турінру - Masters-2021 в Катарі

У катарській Досі стартував перший в новому році турнір – Masters-2021, який вважається найпрестижнішим з турнірів «Світової серії дзюдо».

 

І в перший же день змагань історичний для українського дзюдо результат продемонструвала Дарія Білодід. Завоювавши бронзову нагороду, Дарія стала першою українкою, яка піднімалася на п’єдестал турнірів Masters, пише ФДУ.

 

Сам турнірний шлях для нашої дзюдоїстки, яка повернулася у рідну для себе вагову категорію (до 48 кг) вперше з лютого-2020 року, склався досить драматично. Після впевнених стартових перемог над німкенею Катаріною Менз і монголкою Уранцецег Мунхбат, у півфіналі наша дзюдоїстка поступилася титулованій японці Фуні Тонакі.

 

На початку сутички японка виконала прийом на оцінку «Ваза-арі», після чого Білодід виконала декілька спроб контратакувати, проте все ж, перемогу віддали саме Тонакі. Відзначимо, що це перша поразка Дарії у п’яти сутичках, які вона провела з японською дзюдоїсткою за свою кар’єру.

Відзначимо, що крім Дарії медаль з турнірів Masters має лише Георгій Зантарая, який у 2015 році виграв в Марокко.

 

Сьогодні ж, на жаль, фортуна була не на стороні нашого чемпіона світу, і вже в першій сутичці він поступився корейцю Кіму Лімхвану. Так само у першій сутичці програв ще один представник України у категорії до 66 кг Богдан Ядов. Лише на 9 хвилині Golden Score представник Грузії Баграті Нінашвілі зумів виконати результативний прийом, чим позбавив шансів Богдана на подальшу боротьбу.

 

Нарешті, ще один представник України, який вийшов на татамі спорткомплексу «Лусаіл», Артем Лесюк також на Golden Score поступився представнику Росії Яго Абуладзе, який у підсумку дійшов до бронзового фіналу.

 

У вівторок, 12 січня, на татамі у столиці Катару вийде ще один представник України. У категорії до 73 кг поєдинком з канадцем Антоні Бучардом розпочне Артем Хомула. Початок змагань – о 10.00 за київським часом.

Прочитано 556 разів