×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з ID: 45
Вівторок, 02 березня 2021 06:28

Підсумки Кубку Європи в Празі

На минувших вихідних в чеській Празі вперше за довгий час відбувся Відкритий Кубок Європи, в якому мали змогу взяти участь 29 українських дзюдоїстів.

 

В перший змагальний день бронзову нагороду в скарбничку збірної України принесла Анастасія Антіпіна (вагова категорія до 63 кг). Після перемоги у стартовому поєдинку над румункою Іванеску, у чвертьфіналі Анастасія поступилася представниці Нідерландів Ван Дер Берг, яка у підсумку завоювала золото турніру.

 

В свою чергу українка у втішній сутичці здобула перемогу над ще однією нідерландською дзюдоїсткою Ван Лішут, а в поєдинку за бронзу здолала опір чешки Зачової.

Для Анастасії ця медаль стала дебютною у дорослій кар’єрі на міжнародній арені.

 

Другий змагальний день увінчався для збірної України срібними нагородами Данила Гуцола і Олександра Гордієнка, а також бронзою Руслани Булавіної.

 

У ваговій категорії до 100 кг Данило Гуцол впевнено переміг британця Баррата, чим забезпечив собі вихід у півфінал. Там українець здолав представника Польщі Олексія Лисенка, а ось у фіналі з 25-річним угорцем Заланом, на жаль, зазнав поразки.

 

Тим не менш, для Данила - це перша срібна нагорода на турнірах European Open. До цього в активі українця було 2 бронзи датовані 2018 роком.

 

У ваговій категорії понад 100 кг наш досвідчений і титулований суперваговик Олександр Гордієнко у стартових раундах переміг румуна Сербана, і представника Нідерландів Сніппе. У півфіналі волинянин здолав опір ще одного представника Румунії Кунсзабо, а ось у фіналі Олександру протистояв перший номер світового рейтингу у даній ваговій категорії чех Лукас Карпалек.

На жаль, здолати натиск господаря змагань Олександру не вдалося. Лідер світового рейтингу виграв сутичку, залишивши українця зі сріблом, яке, як і у випадку з Гуцолом, стало дебютним в кар’єрі Олександра на Відкритих Кубках Європи. До цього українець мав у своєму активі дві бронзові нагороди.

 

Нарешті четверту медаль збірній Україні принесла Руслана Булавіна, яка виступає у ваговій категорії понад 78 кг. Поступившись у другому раунді представниці Словенії Торкар, у втішних сутичках Руслана перемогла одразу двох полячок – Дар’ю Тиманн і Кінгу Вольшчак, чим саме і гарантувала собі бронзову нагороду.

Відзначимо, що одразу після Відкритого Кубку Європи частина спортсменів, які виступали в Празі, відправляться на турнір серії Grand Slam в Ташкенті, який відбудеться з 5 по 7 березня.

 

Зокрема в Узбекистані виступлять Дільшот Халматов (до 60 кг), Каро Марандян (до 66 кг), Олександр Кошляк (до 73 кг), Віталій Шепель, Станіслав Гунченко (обидва до 90 кг), Руслана Булавіна (понад 78 кг), а також Артем Лесюк (до 60 кг), Артем Хомула (до 73 кг), Марія Скора (до 57 кг), Анастасія Турчин (до 78 кг) і Єлизавета Каланіна (понад 78 кг), які вже відправилася на місце проведення змагань.

Джерело ФДУ.

 

Прочитано 375 разів

Галерея зображень