×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з ID: 45
П'ятниця, 13 листопада 2020 09:13

Артем Блошенко: «Прикро, що програли тим суперникам, у яких повинні були вигравати»

Чемпіонат Європи серед молоді (U-23) у хорватському Поречі для збірної України завершився з однією бронзовою нагородою. По закінченню змагань в інтерв’ю пресслужбі ФДУ старший тренер чоловічої збірної Артем Блошенко проаналізував виступ спортсменів, а також розповів про підготовку основної команди до дорослого чемпіонату Європи,йдеться на сайті ФДУ.

 

– Артем, як оціните результат команди на молодіжному чемпіонаті Європи? Мабуть, розраховували на більше, ніж одна медаль.

 

– Можу сказати, що команда могла виступити краще, особливо хлопці в другий день. І Станіслав Гунченко і Дмитро Мартинов однозначно могли вигравати у своїх суперників, проходити далі.

 

На жаль, можливо, вплинув карантин і довга перерва у змаганнях, але виступила команда незадовільно. Так само і дівчата могли показати кращі результати. Найбільш прикро в цій ситуації, що більшість наших спортсменів програли тим суперникам, у яких повинні були вигравати.

 

Що стосується Гєворга Манукяна – його можна похвалити, за третє місце дотерпів, дотиснув суперника, в результаті завоював бронзу.

 

– З чим самі спортсмени повязують такі незадовільні результати? Адже підготовка до змагань була на рівні.

 

– Так, напередодні у нас відбувся збір, правда досить короткий. А спортсмени і самі поки що не дуже розуміють, що відбулося. Думаю, вже по прильоту в Київ буде проведений аналіз, в тому числі з особистими тренерами, розібрана кожна сутичка.

– В цілому який надалі план для молодіжної команди, на які подальші змагання слід налаштовуватися?

 

– Зараз важко сказати, тому що знову ж таки, в Європі карантин і погіршення ситуації з коронавірусом. Зараз ми сконцентровані на підготовці до дорослого чемпіонату Європи, який відбудеться в Празі 19-21 листопада. З молодіжної збірної туди відправиться тільки Анна Бородіна (до 52 кг). Вона по прильоту в Київ одразу відправиться на збір жіночої команди в Конча-Заспу. А всі інші їдуть по домам, тренуються, і, сподіваємося, після нового року якісь змагання будуть відновлені. Можливо, кадетські змагання, Кубки Європи…

 

– З якими обмеженнями ви зіткнулися в Хорватії?

 

– Протиепідемічні заходи були достатньо жорсткі. Всюди ми мали ходити в масці. Жили на закритій території, яка включає декілька готелів, і от за її межі виходити було не можна. Тут же знаходиться і зал, в 5 хвилинах від готелю.

 

В самому залі всі були в масках, а охорона вимірювала температуру. Тяжко, звичайно, весь день знаходитися в масці, але ми були вимушені слідувати правилам, інакше команду могли зняти зі змагань.

 

– Розкажіть про майбутній чемпіонат Європи. Де проходить підготовка команди і чи все йде за планом?

 

– Хлопці, на жаль, зараз тренуються за місцем проживання. У нас повинен був бути збір, але не вийшло його організувати. А що стосується дівчат, то з 10 листопада вони заїхали на олімпійську базу Конча-Заспа і зараз готуються там.

 

– Чи всі наші лідери в строю?

 

– Так, поки що в складі без змін. 12 листопада ми здаємо ПЦР тест, потім ще один 14 числа, і якщо всі будуть здорові, ми в повному складі виїдемо на чемпіонат Європи.

 


 

Нагадаємо, в Чехії виступить команда у складі 9 чоловіків та 5 жінок. Серед них лідери команди Дар'я Білодід, Георгій Зантарая, Яків Хаммо, Богдан Ядов, Єлизавета Каланіна та інші. Детальний склад команди буде опублікований пізніше.

Прочитано 401 разів