Середа, 23 жовтня 2019 06:04

"На меті популяризувати дзюдо серед молоді",- Дмитро Руденко Рекомендовані

Федерація дзюдо Івано-Франківська розпочала свою роботу та прийшов час знайомитися із людьми, які поставили за мету розвивати та популяризувати спорт, а саме дзюдо, у нашому місті.

Дмитро Михайлович Руденко — Президент Федерації дзюдо Івано-Франківська, володар першого ДАНу, чорний пояс, багаторазовий чемпіон та призер різноманітних турнірів Національної першості і на міжнародній арені.

Дмитро Михайлович розповів про ідею створення федерації, якою залучилися підтримкою та плани федерації на найближчий час.

 - Дмитро Михайлович, розкажіть про себе та свій шлях у спорті?

- Народився у Івано-Франківську в 1980 році і вже в 2-му класі мій старший брат Михайло Руденко, який на даний час є Державним тренером Національної збірної України з дзюдо, привів мене за руку на тренування в спортивний зал. Мені сподобалося і вже  з 2-го класу я розпочав займатися цим видом спорту. Навчався в школі № 19 до 8 класу, а вже у 9 класі мене як молодого перспективного дзюдоїста запросили у спортивний інтернат у Києві. На той час він називався «Школа олімпійського резерву», тобто простими словами спортінтернат. Я успішно закінчив інтернат і був запрошений вступити до Національної академії внутрішніх справ України, в тому числі, щоб я боровся за академію, тобто  йшов туди, як спортсмен. Мені вдалося поступити, навчатись та виступати за навчальний заклад. Закінчивши академію, здобув спеціальність “правознавство”, кваліфікація “юрист”, після чого розпочав трудову діяльність за фахом. На даний час перебуваю на посаді професійного судді в Івано-Франківську. Спорт дав мені шлях у життя, адже ДЗЮДО — філософія...

- Як прийшла ідея створити Федерацію дзюдо Івано-Франківська?

- Ідея створення федерації вже багато років у всіх на слуху, але до цього часу не було кому зайнятися саме організацією. В один момент, моє покоління спортсменів разом з нашим тренером Русланом Перетою, вирішили створити федерацію. Вже кожен з нас чогось досягнув у житті та кожен має, відповідно, можливості та ресурси. І було вирішено створити федерацію. На одних із змагань ми скликали конференцію дзюдоїстів Івано-Франківська і обрали керівний склад. І на  громадських засадах розпочали нашу роботу.

- Яка мета створення федерації?

- Створили ми федерацію з метою, щоб розвивати та популяризувати дзюдо в Івано-Франківську. Ми тренувалися у жахливих умовах, зимою в залі взагалі був сніг, тому зі створенням федерації ми хочемо покращити технічну базу, зробити ремонти у залах, забезпечити екіперовкою спортсменів, створити належні умови для тренувань та виїзди на змагання тощо, щоб молоде покоління хотіло приходити до зали на тренування. Окрім молодого покоління, ми будемо підтримувати і досвідчених спортсменів, які займаються дзюдо.

- Чи є підтримка у федерації?

- Перед тим, як створювати федерацію дзюдо  я мав розмову з нашим міським головою. Руслан Марцинків підтримав ідею створення, так як сам займався дзюдо саме у цьому залі з Русланом Пилиповичем. Він, як міський голова повідомив, що буде нам допомагати, як громадській організації, звичайно в межах можливостей міського бюджету.

Крім того, ми сподіваємся на підтримку Федерації дзюдо України, а також благодійні внески від небайдужих.

- Чи зустрілися ви із труднощами під час створення організації?

- Труднощів ніяких, але є одна “проблемка” — це брак часу.

- Які маєте плани на найближчий час?

- На найближчий час ми плануємо провести збори для спортсменів у Карпатах. Також у планах організація новорічного турніру в першу чергу для дітей від 10 до 15 років та для ветеранів. Це плани на цей рік. На наступний рік планів є більше, але все залежить саме від фінансування, тому будемо відштовхуватися по мірі надходження фінансових ресурсів.

-Дякуємо за розмову!

Прочитано 957 разів